Peste 600 de câini din toată Europa se întrec în frumuseţe în acest sfârşit de săptămână la Oradea Dog Show, un concurs de frumuseţe canină organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitană din Oradea în Ştrandul cu Valuri din Băile 1 Mai.

În ciuda celor peste 40 de grade de afară, patrupezii au defilat ţanţoş, unul mai frumos ca celălalt. La ora 16, când aşteptau să defileze din nou, animăluţele erau deja obosite, dar nu se fereau să le acorde toată afecţiunea stăpânilor lor. Doi participanți îşi răcoreau Buldogii francezi la duşurile din ştrand, spre bucuria acestora.

Cei care au trecut prin ştrandul cu valuri au putut vedea toate rasele, de la căţeluşe micuţe cu fundiţe în codiţă, până la dulăi fioroşi. Printre rasele din ștrand s-au numărat Ciobănesc German, Labrador, Border Collie, American Cocker. Inedit a fost şi un câine golaş chinez, care a atras privirile tuturor.

Printre cei mai frumoşi câini desemnaţi sâmbătă s-au numărat Cane Corso, Whippet, Kerry Blue Terrier, un ogar şi un Baset Hound.

"Au fost, practic, două concursuri, care au reunit peste 600 de câini, din 105 rase, dintre care sub jumătate români. Anul acesta avem o foarte mare participare internaţională, câini de foarte bună calitate, arbitraţi în 7 ringuri. În evaluarea exemplarelor, arbitrii au un standard după care se face arbitrajul. Câinele trebuie să aibă o anumită talie, se ia în considerare inclusiv raportul cranio-nazal, culoarea ochilor ori firul de păr ş.a.m.d", a precizat Călin Mitra, preşedintele Asociaţiai Chinologice.

Printre participanţi s-au numărat exemplare din Danemarca, Estonia, Letonia, Olanda, Italia, Austria, din întreaga Europă.

Concursul continuă duminică, de la ora 10, iar preţul unui bilet este de 10 lei. Copiii au acces gratuit.