Ca o dovadă a transparenţei şi a corectitudinii examenului de admitere, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, profesorul Gheorghe Bumbu, a invitat presa locală la extragerea subiectelor, la formarea componenţei comisiei de evaluare şi a membrilor comisiei de soluţionare a contestaţiilor, operaţiuni ce au avut loc miercuri, de la ora 6.45.

Prezenţa jurnaliştilor la acest eveniment a fost o premieră, întrucât până nu demult, facultatea putea fi oricum caracterizată, numai prin transparenţă şi corectitudine nu.

În timp ce jurnaliştii primeau dovada corectitudinii, în faţa Facultăţii de Medicină sute de candidaţi aşteptau emoţionaţi să susţină examenele. Cu excepţia specializării Farmacie, unde au avut de susţinut examen din biologie şi chimie organică sau anorganică, la toate celelalte specializări examenul a fost fie din biologie, fie din chimie. Rezultatele vor fi afişate vineri.

Pentru anul universitar 2010-2011, la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea s-au înscris 742 de candidaţi, din care 178 la specializarea Medicină Generală. În total, FMF oferă 239 de locuri cu taxă şi 201 bugetate.