Sute de copii au ieşit duminică după amiază din case pentru a participa, de ziua lor, la parada personajelor din desene animate şi din poveşti pe Corso. Deşi organizarea a lăsat de dorit, micuţii au savurat din plin întâlnirea cu eroii lor preferaţi, fiind pozaţi şi filmaţi tot timpul de părinţi.

Locul de adunare a fost Teatrul Regina Maria, unde mai multe personaje "în mărime naturală", de la Mickey Mouse, Donald, Tweety, până la Garfield, Scooby Doo sau Albă ca Zăpada, s-au întâlnit cu peste 200 de copii şi părinţi, dornici să pornească împreună în paradă. Mulţi dintre copii - mai ales fetiţele - au venit îmbrăcaţi adecvat unei petreceri de basm, în costume elegante, de prinţi şi prinţese.

Printre pici s-au remarcat, tot în mărime naturală şi cât se poate de autetici, viceprimarul Ovidiu Mureşan, nelipsit de la activităţile cu public, şi MC-ul Victor Mihalcea, care a întreţinut atmosfera, fără însă a putea gestiona îmbulzeala. Celor mici li s-au împărţit baloane colorate şi măşti de carnaval, apoi toată lumea, cu mic, cu mare, a pornit în alai, pe Corso, pe lungul drum către Orăşelul Copiilor.

Pe pietonală, alţi circa 300 de părinţi şi copii aşteptau, aliniaţi ca la cununiile civile, dar cu aparate foto şi video în mâini în locul florilor, sosirea personajelor Disney. Toată lumea s-a pozat cu ele şi li s-au alăturat, sporind alaiul colorat şi gălăgios care a spart liniştea după-amiezii.

Deşi ar fi trebuit să acompanieze personajele şi copiii pe fond muzical, un grup de elevi cu instrumente muzicale în mâini au păşit sfios alături de alai, mai mult tăcând decât cântând, sporind senzaţia de improvizaţie care a însoţit parada.

Alaiul s-a îmbogăţi în zona magazinului Crişul, când i s-au alăturat două caleşti cu mici prinţi şi prinţese, domniţe pe cai, dar şi două omnibuze - unul tras de cai şi unul motorizat - care au transportat copii în costumaşe de epocă şi în straie tradiţionale româneşti, maghiare şi germane.

Escortată de o maşină de poliţie, parada a pornit, blocând circulaţia, spre Gară, a luat-o apoi pe Olimpiadei, pe lângă stadion, spre strada Coposu, ajungând, într-un final la destinaţie.

În Orăşel, deşi obosiţi de atâta drum, copiii au mai găsit energie să se bucure de programul de aici (ateliere de creaţie, până la face painting şi dans) şi să cânte "La mulţi ani". Căci, până la urmă - nu-i aşa - tot ce contează e că s-au simţit bine, de ziua lor...