Sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea a găzduit vineri cea de-a cincea ediţie a târgului de ofertă educaţională. Deşi târgul trebuia să înceapă la ora 12, reprezentanţii facultăţilor s-au văzut nevoiţi să dea explicaţii încă de la ora 11.30, deoarece liceenii au năvălit în sală.

"Din judeţ au venit 500 de elevi de la 13 şcoli din localităţile Aleşd, Beiuş, Budoi, Marghita, Salonta, Săcueni, Suplacu de Barcău, Ştei, Şuncuiuş şi Vadu Crişului", a precizat purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea, Olimpia Popoviciu. Acestor liceeni li s-au adăugat alte sute de la şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ. "E cea mai reuşită ediţie de până acum, din perspectiva numărului de elevi participanţi", a mai spus Popoviciu.

Fie că s-au dus aţă la standul unei facultăţi de care erau interesaţi, fie că s-au perindat pe la toate, culegând pliante, liceenii n-au ratat standul Centrului de Servicii privind Cariera Ego Plus. Aici, completând un scurt test, fiecare a aflat în funcţie de preferinţele sale, ce specializare i se potriveşte.

Scopul târgului a fost de a-i informa pe liceeni cu privire la specializările la care se pot înscrie la facultăţile orădene. Totodată, târgul s-a adresat şi studenţilor, care au putut afla ce specializări de masterat vor fi în următorul an universitar.

Deşi la fiecare ediţie participă, de data aceasta rectorul Cornel Antal a fost absent de la târg, din cauza unui deces în familia sa.