Marşul a pornit din faţa sediului PSD Bihor din Parcul 1 Decembrie, unde oamenii au început să apară de la ora 9.30. Participanţii au avut cu ei atât steaguri ale României sau ale PSD, cât şi pancarte pe care scria "Vrem un alt guvern, 1 MAI corect", pentru pensionari, şomeri sau profesori.

"Este anul în care, după ce ne-am obişnuit să sărbătorim această zi prin distracţie, sărbătorim protestând faţă de activitatea Guvernului, mai exact inactivitatea Guvernului, şi faţă de activitatea acestui partid-stat de bolşevici, care uită că în decembrie 1989 au murit multe persoane pentru democraţie", a declarat preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

El a adăugat că participanţii la acţiune protestează faţă de faptul că "Bihorul a fost uitat din programul de guvernare", pierzând, astfel, un proiect european în valoare de 100 de milioane de euro. "Judeţul Bihor ar fi primit o finanţare de 87 de milioane de euro pentru programul Apa Regio, la care Guvernul trebuie să adauge 13 milioane, bani pe care nu îi are, iar astfel nici cei 87 de milioane de euro nu vor mai veni", a spus Mang.

Ulterior, într-un discus ţinut în faţa mulţimii în Parcul 1 Decembrie, liderul PSD Bihor a spus că de fapt Guvernul nu vrea să aloce cei 13 milioane de euro deoarece banii proveniţi prin programele cu finanţare europeană sunt monitorizaţi mult mai strict, iar astfel pedeliştii nu şi-ar putea desfăşura propriile afaceri.

Mang a mai menţionat că organizarea protestului cu ocazia zilei de 1 Mai are ca scop înştiinţarea şi îndemnarea populaţiei să protesteze pentru a schimba acest guvern "care lucrează pentru camarila PDL", nu în interesul cetăţenilor.

Dintre participanţii care au mai luat cuvântul la eveniment, mai savuros a fost discursul secretarului general al PSD Bihor, Ioan Radu, care a "aruncat săgeţi" directe spre preşedintele demisionar al PDL Bihor, Petru Filip, spre deliciul ascultătorilor.

Radu a afirmat că, aşa cum Boc taie pensiile şi salariile "nesimţite" câştigate legal de militari şi bugetari, la fel ar trebui să catalogheze şi averile politicienilor parveniţi. "Practic, tot ce depăşeşte mărimea domnului Boc în această ţară devine nesimţit şi trebuie tăiat. Filip a devenit unul dintre cei mai bogaţi politicieni bihoreni. Eu zic ca Guvernul să dea un proiect de lege ca toate averile făcute de politicieni după 89 şi care depăşesc mărimea domnului Boc să devină "nesimţite"", a spus pesedistul.

La protest au luat parte, printre alţii, deputatul Ioan Roman, foştii subprefecţi Claudiu Pop şi Nicolae Odobasianu, fostul preşedinte PSD Mihai Bar şi deputata Sonia Drăghici.

Din parc, participanţii la marş au pornit pe traseul Teatrul de Stat - strada Republicii - Prefectură - bulevardul Magheru şi s-au întors din nou în Parcul 1 Decembrie, unde mulţimea s-a "spart".