Sute de orădeni au pedalat, sâmbătă după amiază, prin oraş, pentru a promova un stil de viaţă sănătos, pentru mai multă siguranţă în trafic, dar şi pentru a marca Săptămâna Mobilităţii Europene.

Oamenii s-au strâns în parcarea supraetajată de la Piaţa Rogerius începând cu ora 18.30, după care, la 18.45, au pornit spre centrul Oradiei, însoţiţi de poliţişti, pe traseul - str. Transilvaniei - B-dul Dacia - Bd. Magheru - Podul "Dacia" - Piaţa Emanuil Gojdu - Gheorghe Costaforu- str. Horea - str. Sucevei - str. Avram Iancu - Piaţa Unirii.

În faţa Primăriei, la fel ca de fiecare dată, participanţii şi-au ridicat, cu mic cu mare, bicicletele în aer.

Cu toate că organizatorii au anunţat, şi în acest an, că participarea copiilor cu vârste sub 14 ani este interzisă, în mulţime s-au strecurat, din nou, şi prichindei. În vreme ce unii au fost transportat de părinţii lor în biciclete special adaptate, alţii au pedalat pur şi simplu sub ochii celor mari.

"Evenimentul a fost un succes. Nu am avut incidente, totul s-a desfăşurat în bună regulă. Următoarea ediţie se va desfăşura în aprilie. Din spusele jandarmilor, am avut peste 700 de participanţi, chiar spre 1.000", a declarat preşedintele Asociaţiei ProBikers, Sebastian Miklo.

Critical Mass s-a vrut o modalitate de a promova un mediu de viaţă mai sănătos prin folosirea bicicletelor şi de a atrage atenţia comunităţii asupra importanţei respectării tuturor participanţilor în trafic.

"Nu în ultimul rând dorim realizarea unor noi piste de biciclete, mult mai sigure faţă de cele existente, realizarea de lucrări de întreţinere a pistelor existente, căci în momentul de faţă multe dintre pistele de biciclete realizate nu prezintă condiţii de siguranţă pentru biciclişti", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.