Ca să evite înghesuiala de la ghişee, sute de orădeni au optat, chiar la începutul acestui an, pentru alegerea datei şi a orei la care vor să fie căsătoriţi de către ofiţerii stării civile pe internet, mai exact pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro la secţiunea Programare Căsătorii.

În primele trei zile din 2011, din cele 266 de cupluri care şi-au fixat ziua în care vor să spună "da", un procent de 52% a făcut-o pe internet, acest lucru însemnând o creştere faţă de media anului 2010, în care municipalitatea a lansat şi această modalitate de programare a căsătoriei. Astfel, la finalul anului 2010, din totalul căsătoriilor programate, 78% au fost realizate la ghişeele Compartimentului Stării Civile şi doar 22% prin serviciul online.

"În 2010, Primăria Oradea a lansat aplicaţia online privind programarea căsătoriilor. Întrucât a fost primul an în care s-a lansat acest program, cetăţenii neîncrezători au asaltat, încă din prima zi lucrătoare, ghişeele stării civile, formând cozi permanente şi epuizând majoritatea orelor bune pentru oficierea căsătoriilor şi anume intervalul cuprins între orele 15 şi 18", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Anul acesta, însă, tinerii orădeni au căpătat tot mai mare încredere în opţiunea programării ceremoniei pe internet. Potrivit statisticilor Primăriei, câteva cupluri şi-au ales pe internet ora şi data în care se vor căsători la doar câteva minute după trecerea în noul an.