În primele zile ale minivacanței de 1 iunie și Rusalii, polițiștii au prins și sancționat nu mai puțin de 369 de participanți la trafic care au încălcat legislația rutieră, printre ei numărându-se șoferi care au urcat la volan băuți sau chiar drogați, precum și șoferi care au călcat prea tare accelerația. 

De asemenea, unii dintre cei opriți pe șosele urcaseră la volan fără ca măcar să aibă permis de conducere. 

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, în perioada 31 mai - 2 iunie a.c., au fost aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 170.135 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare”, a precizat comisarul-șef Alina Fărcuța, într-un comunicat de presă. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 219 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 58 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, au fost sancționați 18 bicicliști, șapte pietoni, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

De pildă, doi șoferi au rămas fără permis vreme de trei luni după ce au fost prinși că goneau pe strada Nufărului din Oradea, unde limita maximă este de 50 km/h. Unul avea viteză de 101 km/h, iar celălalt 103 km/h. 

Șoferii suspectați că au consumat droguri și au urcat la volan sunt ambii tineri, unul de 21 de ani și unul de 26 de ani. Primul a fost prins în noaptea de joi spre vineri în Șauaieu, iar celălalt vineri, la ora 23, pe strada Făcliei din Oradea. „În urma testărilor preliminare de drog, ale căror rezultate au fost pozitive, în ambele cazuri, există suspiciunea că tinerii ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv. Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, se arată în comunicatul Poliției.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!