Vreme de două săptămâni, 57 de voluntari ai Caritas Eparhial Oradea au stat în complexul comercial Era Shopping Park şi au strâns alimentele neperisabile donate de orădeni în cadrul colectei de Crăciun organizată de ONG.

În total, orădenii au donat 212 litri de ulei, 303 kilograme de făină, 221 kilograme de zahăr, 110 paste făinoase, 407 conserve. Unele persoane au donat şi fructe, dulciuri ori băuturi răcoritoare, iar valoarea tuturor alimentelor colectate se ridică la 5.187 lei. În plus, unii orădeni au donat şi bani, strângându-se în total 1.750 de lei.

Din alimentele primite, Caritas Eparhial a distribuit pachete unor familii sărmane din Oradea, Diosig, Rontău (jud. Bihor), Şimleu Silvaniei, Drighiu, Sici (jud. Sălaj), aflate în baza de date a asociaţiei.

"Altă parte din alimentele primite vor fi folosite pentru prepararea mesei de prânz la cantina socială unde, din luna ianuarie 2013, datorită acestei colecte, vom creşte numărul de beneficiari care mănâncă zilnic: de la treizeci la cinzeci de persoane", se arată într-un comunicat al ONG-ului.

Totodată, banii strânşi vor fi folosiţi pentru funcţionarea duşurilor sociale puse la dispoziţia oamenilor fără casă de Caritas Eparhial.

"Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte, în numele beneficiarilor acestor alimente, tuturor celor care au donat, dovedind faptul că nu au uitat de cei mai sărmani dintre noi", se mai precizează în comunicat.