Fundaţia Comunitară Oradea organizează, pe 28 august, o nouă ediţie a Swimathon Oradea, maraton de înot în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru 16 proiecte dedicate comunităţii bihorene.

Organizatorii evenimentului care va avea loc la Bazinul Crişul au anunţat că persoanele sau echipele de înotători care vor să înoate pentru una dintre cauze trebuie să se înscrie până pe 22 august.

Ambasadorii, adică cei care vor promova proiectele, se pot înscrie și ei până pe 27 august.

"Înotătorii vor avea o pagină proprie pe care vor putea urmări fondurile atrase, sumele fiind contabilizate automat în contul proiectelor alese", au informat reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Oradea.

La rândul lor, ambasadorii vor promova acţiunea caritabilă, invitându-şi prietenii să îi susţină în demersul lor inimos. Toate sumele strânse vor putea fi urmărite pe pagina creată pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative.

Cei care vor să afle mai multe detalii despre proiecte o pot face accesând site-ul fundaţiei.