Fundaţia Comunitară Oradea a dat, joi, startul înscrierilor de proiecte pentru o nouă ediţie a maratonului de înot Swimathon Oradea. 

În cadrul acestui eveniment, se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative şi caritabile în Oradea şi restul judeţului. Cei interesaţi pot să îşi depună proiectele până pe 21 iulie, iar competiţia se va desfăşura în 28 august la Bazinul Crişul.

"Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială şi dărnicia pentru cauze relevante şi transformatoare pentru judeţul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenţi la nevoile din jurul nostru şi ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de FCO.

ONG-uri sau grupuri de iniţiativă îşi pot înscrie proiectele pe o platformă pusă la dispoziţie de Fundaţia Comunitară. Apoi, oamenii din spatele cauzelor respective îşi formează şi echipe de înotători care vor sări în apă în ziua evenimentului în scopul de a aduna bani.  

Donatorii vor putea pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Astfel, cu cât mai multe ture va parcurge echipa care susţine un anume proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

"Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor care doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei care au nevoie de sprijin", se mai precizează în comunicat.

Mai multe informaţii despre ediţia 2021 a Swimathon se găsesc pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea.