Fundaţia Comunitară Oradea organizează pe 15 iunie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, o nouă ediţie a Swimathon, un maraton de înot în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru 16 proiecte dedicate comunităţii bihorene.

Organizatorii evenimentului au anunţat că persoanele sau echipele de înotători care vor „să facă valuri” pentru una dintre cauze trebuie să se înscrie până pe 5 iunie pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea, unde se pot înregistra şi ambasadorii, adică cei care vor promova proiectele pe reţelele de socializare sau în rândul cunoscuţilor lor. 

„Echipa care va înota cele mai multe lungimi de bazin în 40 de minute va aduce proiectului susţinut un premiu suplimentar oferit de Fundaţia Comunitară Oradea, în valoare de 1.000 de lei”, au mai transmis reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Oradea.

Donatorii vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Astfel, cu cât mai multe ture va parcurge echipa care susţine un anumit proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

Între cele 16 proiecte se numără unul de susţinere a unui club de robotică, unul de organizare a unei tabere pentru copii din zone defavorizate ori susţinerea aplicaţiei de donare de sânge BlooDooChallenge. Detalii despre toate cauzele înscrise la Swimathon pot fi aflate pe site-ul ONG-ului

Cei care doresc să participe ca înotători, dar nu au o echipă formată, pot să se înscrie pe site, iar organizatorii îi vor alătura altor înotători din competiţie.

Toate sumele strânse de înotători vor putea fi văzute pe acelaşi site al FCO. Swimathon Oradea a avut până acum 12 ediţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!