În conferinţa de presă desfăşurată vineri, deputatului Szabo Odon i-a fost cerută o reacţie la afirmaţiile senatorului Cristian Bodea, care a afirmat că acesta este vinovat pentru "prelungirea aşa-ziselor negocieri" dintre PNL Bihor şi UDMR Bihor, emiţând pretenţii pe o "linie radical naţionalistă".

Concret, Bodea a afirmat - într-o conferinţă de presă ţinută tot vineri - că Szabo Odon a avut pretenţia "ilegală" ca "26% sau o treime" din angajaţii Consiliului Judeţean să fie maghiari, precum şi ca centura Zonei Metropolitane Oradea să se facă pe dealurile Paleului, unde locuiesc mulţi etnici maghiari.

"Până în momentul de faţă dovedit extremist este domnul Bodea. Azi eu am o decizie a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în care domnul Bodea a fost declarat că a discriminat comunitatea maghiară şi a fost sancţionat cu avertisment. În acest context, nu pot comenta frustrările dumnealui", a răspuns Szabo, făcând aluzie la faptul că, în iunie 2014, chiar el l-a reclamat pe Bodea, după ce acesta din urmă a făcut mai multe afirmaţii referitoare la etnicii maghiari, inclusiv că aceştia "vomită dacă vorbesc în limba română",

Întrebat concret despre pretenţiile pe care Bodea le impută UDMR, Szabo Odon a preferat să nu dea detalii. "Domnul Bodea cântă după ureche. N-a văzut documentul, nu ştie ce conţine, doar a auzit ceva. Poate fi Elena Udrea de Bihor...", a spus deputatul, referindu-se la cele mai recente declaraţii publice făcute de fostul ex-ministrul Elena Udrea.

Totodată, Szabo Odon a precizat că nu va dezvălui niciun aspect al negocierilor care se poartă pentru formarea unei noi majorităţi în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor. "Noi, cei din partea UDMR nu am făcut declaraţii cu privire la negocieri. Din partea UDMR nu a transpirat în nicio presă nimic despre aceste negocieri, căci ele nu se duc prin conferinţe de presă şi prin ştiri pe surse. Că domnul Bodea a fost trimis sau doar de la sine putere comentează anumite lucruri, este treaba lui", a spus Szabo Odon. Acesta a adăugat că, mai mult, senatorul PNL nu are nicio calitate în această problemă, din partea fiecărui partid (PNL şi UDMR) fiind delegate câte trei persoane pentru a purta negocierile.

Citeşte şi: Senatorul Bodea, după ce UDMR a cerut "maghiarizarea" administraţiei locale: "Legea nu permite angajări pe criterii etnice"