A 27-a ediție a taberei MASH (Medical Adventure School in Holiday) se va desfășura între 5 și 12 august în zona turistică Padiș-Glăvoi.

50 de studenți ai facultăților de Medicină din țară se vor pregăti, cu specialiști din domeniu, pentru a interveni în situații medicale de urgență petrecute în zone montane.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor și organizator al taberei, în săptămâna petrecută pe munte, tinerii vor deprinde abilități legate de gestionarea situațiilor de urgență survenite în medii speciale.

„Societatea evoluează, generând forme noi de situații care pot duce la afectarea stării de sănătate a cetățenilor, ca atare și cei implicați în salvarea lor trebuie să evolueze. Creșterea interesului și orientarea tot mai frecvent către sporturi extreme practicate în medii deseori ostile, incidentele cu victime multiple survenite în condiții speciale și în medii extrem de variate au impus organizatorilor să orienteze temele cursurilor și activităților teoretice și către aceste situații”, a declarat dr. Borcea.

Așadar, tinerii vor simula situații care fie s-au întâmplat deja, fie se pot întâmpla și în viitor, pentru a ști cum să intervină eficient. Lecțiile se vor ține chiar pe munte, în peșteri sau alte formațiuni specifice acestor zone. Ca în fiecare an, cursanții vor dormi în corturi, pe platoul Glăvoi.

Tabăra MASH 2022 este organizată de Asociația SARTISS în parteneriat cu Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, SMURD Bihor, Universitatea din Oradea – Facultatea de Medicină și Farmacie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea și Consiliul Naţional Român de Resuscitare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!