Declaraţia premierului Mihai Tudose că nu mai poate „lucra” cu ministrul de Interne Carmen Dan, care l-a „minţit” în contextul scandalului declanşat de cazul poliţistului pedofil, a încins din nou atmosfera în PSD până la nivelul la care preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ia în calcul răsturnarea Guvernului după precedentul Grindeanu.

Pentru tranşarea conflictului intern, liderii PSD se întrunesc luni după-amiază într-o nouă şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv, în care este de aşteptat ca taberele conturate în jurul lui Dragnea şi Tudose să se răfuiască deschis.

În acest context, încă de la finele săptămânii trecute, liderii mai multor organizaţii judeţene din ţară şi-au exprimat aderenţa la una sau la alta dintre cele două grupări ori au dat mesaje ambigue. Între aceştia din urmă se remarcă şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Sâmbătă, acesta s-a referit la războiul din partid printr-o postare pe Facebook, dar „ca apa sfinţită”, ambiguu, fără a se angaja deschis nici de partea lui Dragnea, nici a premierului, cel mai probabil pentru a lăsa „loc de întors”.

„În decembrie 2016, 46% dintre români au votat PSD și programul de guvernare al PSD! Anul care s-a încheiat, deși a fost unul dificil, a fost finalizat cu succes, toate măsurile propuse a se rezolva în 2017 au fost realizate. Din păcate, în ultimele zile, cei care ar trebui să coordoneze îndeplinirea în continuare a măsurilor din programul de guvernare (adică a face ceea ce așteaptă românii de la noi), se ocupă să facă unele declarații care afectează imaginea României, a guvernului și a Partidului Social Democrat. Ca urmare, rezolvarea acestei situații nu poate fi amânată până la CExN de la Iași și deci, consider că se impune convocarea de urgență Comitetul Executiv National al PSD!”, a scris Mang pe Facebook.

Cu o zi înainte, când Liviu Dragnea încă era în „turneu electoral” prin filialele PSD din Moldova, unde s-a dus să caute sprijin pentru confruntarea cu Mihai Tudose, şeful PSD Bihor a participat la o emisiune a Digi 24 Oradea, unde a spus că Dragnea îşi va continua „campania” şi în filialele din Ardeal, însă nu şi la Oradea, pentru că „eu voi fi plecat, mi-am luat o săptămână de concediu”. Ca atare, Mang i-a transmis şefului PSD că nu are rost să vină la Oradea...

Reuniunea CEx a PSD de luni a fost convocată pe ora 16, iar în timp ce unii observatori estimează că Dragnea va forţa şi demiterea Guvernului Tudose, alţii consideră că premierul îşi va impune punctul de vedere, obligându-l pe preşedintele partidului să accepte remanierea lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne.