Târgul de carte Gaudeamus nu aduce în fața orădenilor doar volume bune de citit, ci și evenimente interesante.

Dragoș Mihai Dobocan, un copil care are doar 9 ani, dar care deja s-a remarcat ca artist plastic, își va expune picturile în cadrul târgului din Piața Unirii.

Intitulată „Tablouri printre cărți”, expoziția va fi vernisată vineri, de la ora 15, iar lucrările prezentate sunt printre cele mai recente realizate de copil. Ele vor fi prezentate de Teofil Știop, directorul Departamentului de Arte Vizuale din cadrul Universității Oradea și Liana Dat, șefa catedrei de Arte Plastice de la Liceul de Arte din Oradea.

Dragoș are 9 ani, este elev în clasa a II-a A, la Școala Gimnazială „Dacia”, și studiază pictura la Școala de Arte Francisc Hubic din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor, cu profesoara Florence Sabău, și la Atelierul Mânuțe Fermecate, profesoara Alina Pocian. Totodată, urmează cursuri în Capitală la Academia de Arte „Marina Căpățînă” și este bursier în cadrul Programului de Promovare a Talentelor al Fundației pentru Comunitate din Cluj Napoca și Mol România, ediția 2021. 

Micul artist pictează de la vârsta de 5 ani și deja a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale de profil. Subiectele apropiate lui sunt florile, animăluțele, păsările, căsuţe, peisaje din natură, portrete, personaje din poveștile preferate. Tehnica de lucru preferată de Dragoș este acrilic, pe pânză, dar iubește și acuarela.

Aceasta este a treia expoziție de pictură organizată cu lucrările lui Dragoș, după ce prima a fost pe când avea 5 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!