Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzați că l-au agresat și tâlhărit pe un altul, într-o noapte, pe o stradă din Oradea, furându-i borseta cu bani și telefonul mobil. 

Tâlharii sunt din comuna Batăr și au 26 și 38 de ani. 

„Din cercetările efectuate de polițiștii orădeni a rezultat că, la data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 02.40, în timp ce un bărbat de 49 de ani, din municipiul Oradea, se afla pe strada Sovata din Oradea, l-ar fi agresat și l-ar fi deposedat de o borsetă, în care se aflau 170 de lei, un telefon mobil și diverse documente, cauzându-i astfel un prejudiciu total estimat la 700 de lei, recuperat parțial de polițiști (telefonul și documentele)”, se arată într-un comunicat trimis miercuri de comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. 

Potrivit aceleiași surse, „în urma agresiunii, bărbatul a suferit leziuni, care necesită pentru vindecare între 7 și 8 zile de îngrijiri medicale”. 

Marți, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea celor doi bărbați pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru tâlhărie calificată.

Miercuri, polițiștii i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor două persoane mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în informarea IPJ. 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!