Un bărbat din Galați a comis o tâlhărie într-o patiserie din Oradea, rănind-o pe angajata magazinului. Făptașul a convins-o să îi schimbe niște bani și a reușit, în schimb, să sustragă 950 de lei. Angajata a reușit să-l prindă de braț, iar pentru a scăpa, bărbatul a agresat-o și a fugit, scăpând banii.

„La data de 13 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Galați, județul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie”, se arată într-un comunicat trimis vineri de IPJ Bihor. 

Potrivit informării, „din cercetări a rezultat că, la data de 27 februarie a.c., în jurul orei 17.45, în timp ce se afla în incinta unei patiserii din municipiul Oradea, sub pretextul că ar fi vrut să schimbe o sumă de bani, în bancnote mari, bărbatul ar fi sustras 950 de lei de la angajata societății, iar pentu a-și asigura scăparea, în momentul în care angajata l-ar fi prins de braț, bărbatul ar fi agresat-o și ar fi fugit, scăpând pe jos banii sustrași”. 

În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 3 și 4 zile de îngrijiri medicale, mai precizează polițiștii. 

Joi, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe făptaș, pe numele său Petrică Enache, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată IPJ. 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!