Cei doi tineri cu vârste de 16 şi 22 de ani reţinuţi de poliţişti după ce au furat dintr-o benzinărie ameninţând casiera cu cuţitul au fost arestaţi de Judecătoria Aleşd, după cum a anunţat, miercuri Poliţia Bihor.

Alexandru Andrei Vandici, 16 ani, din satul Dobricioneşti, comuna Măgeşti, şi Ladislau Augustin Hovaneţ, 22 ani, din Aştileu, sunt acuzaţi că au intrat în bezinăria Dieselyan Aleşd mascaţi cu cagule în noaptea de 26 spre 27 august. Imaginile camerelor de supraveghere din unitate arată clar cum casiera este atacată de după ghişeu de unul dintre tineri, femeia încercând să se apere cu un scaun de "cuţitar".

Potrivit anchetatorilor, hoţul a reuşit să fure 521 de lei din casă.

Vandici a încasat 19 zile de arest preventiv, în vreme ce partenerul său de hoţie va sta după gratii 29 de zile. În încercarea de a scăpa de puşcărie, Hovaneţ a declarat că era sub tratament pentru afecţiuni psihice, deoarece a avut probleme cu drogurile. Nu a ţinut însă, în faţa judecătoarei.

"În aprecierea gradului de pericol social concret pentru ordinea publică, se constată în cazul ambilor inculpaţi că modul de comitere a faptei evidenţiază un curaj deosebit în ceea ce priveşte săvârşirea de astfel de fapte antisociale. Lăsarea în libertate a celor doi determină o stare de pericol concret pentru ordinea publică, generând un sentiment de insecuritate, de neîncredere în rândul societăţii. Atitudinea procesuală sinceră a inculpaţilor şi lipsa antecedentelor penale nu pot constitui un motiv de respingere a prezentei propuneri de arestare preventivă", se arată în încheierea judecătoarei Liana Ionescu.