Dezvăluiri interesante făcute de fostul antrenor al echipei Luceafărul. Cornel Ţălnar (foto dreapta) susţine că investitorul Ioan Blidar (foto stânga) a renunţat la echipă pe motiv că jucătorii ar fi fost implicaţi în afaceri necurate. "Sunt nişte escroci de vagabonzi de fotbalişti, că patronul ăla de aia a închis clubul, că ăştia jucau la pariuri. Şi a zis omul că: «Eu bag bani şi alea... şi mă şi nenorociţi!?»", a spus antrenorul.

Ţălnar, care a plecat de la Oradea de aproape o lună, de când Blidar a renunţat la finanţarea echipei, a făcut declaraţiile pentru site-ul Liga2.ro. Fostul dinamovist spune că omul de afaceri s-a prins că fotbaliştii nu jucau doar pe teren, ci şi la pariuri, pe propriile meciuri. Antrenorul ştie că s-a pariat în străinătate pe meciuri cu rezultate aparent imposibile, cum a fost cel din 23 august cu Dacia Unirea Brăila. 

”S-a pariat prin Singapore și prin alea… milioane de euro! Atunci s-au blocat toate pariurile, pentru că era 2-0 pentru noi la pauză și ce ziceau ăştia… că între minutul nu ştiu cât şi nu ştiu cât, se întoarce rezultatul. Şi, într-adevăr, în patru minute ne-au dat trei goluri. Eu pe telefon m-am uitat, că Oradea e suspectă de pariuri şi d-astea și s-au pariat mulţi bani pe meciul ăsta. 1 pauză, 2 final. Cota a fost 54. Vă dați seama?", a spus fostul internaţional. 

Ţălnar a declarat că decizia a fost luată după meciul cu Dacia Unirea Brăila, pierdut cu 3-4 de echipa orădeană în condiţiile în care scorul era 2-0 pentru orădeni la pauză. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care jurnaliştii l-au chestionat pe Ţălnar despre situaţia lui, dat fiind că nu şi-a încheiat socotelile financiare cu clubul și încă figurează ca fiind antrenor principal al echipei.

"S-a ajuns acolo pentru că domnul acela care a fost, domnul Blidaru..., un om de mare ţinută am înţeles, care de cinci-şase ani ţinea echipa, toate salariile erau la zi, toate alea..., mă cheamă seara, după meci şi mi-a spus: «Domnu' Ţălnar, nu se mai poate. Vagabonzii ăştia uite ce mi-au făcut! Eu închid echipa şi cu asta basta». Şi probabil că are şi el dreptate: «Băi, pe banii mei, şi furat, şi f...t şi întors şi alea... Pentru ce?».

După cum se ştie, finanţatorul Ioan Blidar a decis să retragă formaţia Luceafărul din campionatul ligii a doua de fotbal în urma meciului pierdut pe 23 august, invocând rezultatele dezastruoase din primele patru etape ale campionatului Ligii a II-a. La câteva zile, echipa a fost preluată, însă de un nou investitor, fiind preluată de către omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.