Primele garnituri din cele 20 de tramvaie comandate din fonduri europene firmei Astra Arad vor ajunge la Oradea abia la sfârşitul acestei luni. Primul termen de predare din 2019 a fost amânat pentru începutul acestui an, astfel încât furnizorul să poată dota garniturile cu acumulatori.

Dotările suplimentare au fost cerute de Poliţia Rutieră pentru ca, în caz de pană de curent, tramvaiele să se mai poată deplasa câteva sute de metri, pentru a nu bloca intersecţiile.

Cel de-al doilea termen a fost amânat pentru luna mai, în urma izbucnirii pandemiei de Covid-19. Specialiştii Siemens care ar fi trebuit să omologheze garniturile au putut vedea primele tramvaie în fază de finalizare abia săptămâna trecută.

Experţii germani au fost obligaţi să intre două săptămâni în carantină, ca să nu fie infectaţi de noul coronavirus şi să transmită boala şi românilor, deşi riscul era minim. Experienţa a demonstrat că nemţii n-au reuşit să "exporte" până acum băştinaşilor niciun alt "virus": hărnicie, seriozitate ori punctualitate...