Un tânăr în vârstă de 18 ani din Sâniob a fost arestat, pentru 30 de zile, după ce a fost prins că a tâlhărit, respectiv a încercat să tâlhărească, cinci copii cu vârste de 12, 13 şi 14 ani într-un parc din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, fapta s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 19.30.

"În timp ce se afla într-un parc din cartierul Ioşia din municipiul Oradea, (tânărul de 18 ani - n.r.) ar fi exercitat acte de constrângere morală şi fizică, intimidând cinci minori orădeni de 14, 14, 13, 13, respectiv 12 ani, pe care i-ar fi buzunărit şi le-ar fi solicitat să-i înmâneze banii, telefoanele mobile, o tabletă şi o boxă audio, pe care patru dintre aceştia le aveau asupra lor, unul dintre minori nedeţinând nici bani, nici bunuri de valoare", arată comunicatul.

Ulterior, acesta le-a restituit adolescenților bunurile furate, mai puţin 11 lei, pe care unul dintre minori i-a înmânat la solicitarea acestuia.

"Tânărul de 18 ani i-a ameninţat pe cei cinci minori cu acte de violenţă, pentru a nu spune nimănui despre fapta comisă", mai arată comunicatul.

Individul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Lakatos Jozsef, a fost identificat şi depistat de poliţişti la scurt timp, în apropiere, pe strada Cazaban din Oradea, reţinându-l pentru 24 de ore.

În weekend el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii, în concurs, a patru infracţiuni de tâlhărie şi a unei tentative la infracţiunea de tâlhărie.

Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bihoreanului de 18 ani", încheie comunicatul.