Accidentul s-a petrecut marţi seară, la intersecţia căii Averescu cu strada Mierlei, unde un tânăr în vârstă de 18 ani, din Oşorhei, cu permis de doar 3 luni, a piedut controlul volanului microbuzului pe care-l conducea.

vinovat  - portret.jpg"Tânărul (foto) conducea un autoturism de transport persoane înmatriculat în Bihor, în direcţia străzii Cele Trei Crişuri, şi pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de carosabil umed a pierdut controlul asupra direcţiei. Astfel, autovehiculul a intrat în coliziune cu peretele unui imobil de pe strada Mierlei şi a fost proiectat într-un stâlp de iluminat public, de la intersecţia străzii Averescu cu Mierlei, iar apoi s-a oprit pe banda a doua a părţii carosabile, perpendicular cu axul drumului. În urma impactului, stâlpul a fost proiectat într-un autoturism Dacia Logan, înmatriculat în Bihor, care era oprit la indicatorul Stop, pe strada Mierlei", a afirmat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului deosebit de violent, peretele casei în care a intrat microbuzul a fost pur şi simplu spulberat, mobilierul din interiorul încăperii făcut ţăndări, iar pasagerul din microbuz a ajuns la spital în stare gravă.

"A fost o singură victimă, un tânăr de 18 ani, pasager în autovehicul. El a suferit un traumatism cranio cerebral, fractură de humerus, plăgi multiple faciale şi contuzii abdominale şi va rămâne internat. Sunt probleme serioase, având în vedere fractura de humerus, dar este stabil", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, unde se află în prezent băiatul.

Acesta a spus că la sosirea echipajului cu medici, victima era întinsă pe şosea, dar deocamdată nu se ştie cum a ajuns acolo. Tânărul avea amnezie retrogradă, adică nu îşi mai amintea ce s-a întâmplat.

Şoferul care a provocat accidentul nu a fost rănit, dar e în stare de şoc. Şi ocupanţii Loganului au scăpat nevătămaţi.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.