Un orădean în vârstă de 19 ani a fost reţinut de poliţiştii orădeni pentru furt calificat şi apoi arestat, pentru 29 de zile, după ce a intrat într-un magazin şi într-o casă, şi a furat diverse lucruri.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor, tânărul e suspectat că în noaptea de 22 iunie, în jurul orei 3, a pătruns prin efracţie într-un magazin, şi a reuşit să fure 12 pachete de ţigări, însă a fost întrerupt de apariţia angajaţilor firmei de pază.

Ultima spargere a dat-o luni, 26 august, între orele 9.30 şi 17, când a intrat prin escaladare şi efracţie într-un imobil din Oradea şi ar fi sustras un aparat de fotografiat, o verighetă din aur, o verighetă din argint, o brăţară din argint, două carduri bancare, patru telefoane mobile şi diverse gablonţuri.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului l-au reţinut pe suspect în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore şi l-au prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis faţă de acesta un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile", arată comunicatul poliţiei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracţională, dar şi pentru recuperarea prejudiciului provocat.