Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost reţinut în arestul Poliției Bihor, după ce, în zorii zilei de sâmbătă, a fost prins de poliţişti pe strada Muzeului din Oradea la scurt timp după ce a furat o maşină pe care a abandonat-o după nici 150 de metri.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 5 dimineaţa, un localnic din zonă sunând la 112 şi povestind că a văzut o persoană de etnie romă în timp ce controla maşinile parcate, iar pe una, care fusese lăsată cu cheile în interior, a şi reuşit să o deschidă. Mai mult, conform aceloraşi surse, individul, pe numele său Florin Lakatos, a şi încercat să conducă autoturismul, dar, pentru că nu ştia cum, neavând permis de conducere, a renunţat după aproximativ 100 - 150 de metri.

Echipaje ale Poliţiei Bihor au mers la locul faptei, găsind maşina abandonată şi începând scotociri. Aşa l-au şi prins pe individ în scurt timp, pe străduţele din zonă. Chestionat despre cele întâmplate, Lakatos le-a spus oamenilor legii că... a vrut numai să mute maşina din loc, nu să o fure. Individul fost încătuşat, însă, şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru audieri.

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor a confirmat incidentul, arătând că suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Bărbatul a fost prins în imediata apropiere a locului faptei de poliţiştii de ordine publică de la Poliţia Municipiului Oradea. A fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani din Lăzăreni. În urma continuării cercetărilor şi administrării probatorului în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe acesta, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al Poliţiei bihorene, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis", a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa.

Cercetările în caz sunt continuate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Parchetul de pe lângă judecătoria Oradea. După audieri, anchetatorii vor decide dacă îl vor duce pe Lakatos în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Din câte se pare, bărbatul reţinut este recidivist şi chiar ar fi fost închis şi pentru infracţiuni de tâlhărie.