Un tânăr de 20 de ani şi-a băgat în sperieţi vecinii din cartierul Nufărul, după ce sâmbătă seară s-a urcat pe acoperişul unui bloc de pe strada Bumbacului.

Vecinii au fost de-a dreptul înspăimântaţi de gestul său, mai cu seamă că tânărul, care se plimba pe acoperiş, a ameninţat la un moment dat că se sinucide. Iar ca să fie mai convingător, a aruncat o butelie pe trotuar, iar cu altele două a dat în pod.

"Am fost anunţaţi în jurul orei 19, că în Oradea, pe strada Bumbacului nr. 26, un tânăr în vârstă de 20 de ani s-a urcat pe acoperişul unui bloc având intenţia de a se arunca, în primă fază. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, echipajul SMURD, precum şi echipe ale Inspectoratului de Poliţie", a precizat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au urcat lângă orădean pe acoperiş, iar într-un final au reuşit să îl determine să coboare.

"În urma unor discuţii avute cu respectiva persoană, s-a reuşit convingerea acesteia şi coborârea prin podul blocului. Tânărul a fost preluat de SMURD şi transportat la spitalul de psihiatrie din Oradea, pentru a fi investigat. Buteliile aruncate de acesta au fost recuperate, s-a aerisit zona şi podul, nefiind nici un pericol", a mai precizat lt. Herţe.

Nimeni nu poate spune exact motivul pentru care orădeanul a recurs la acest gest. Cert este că, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Localnicii din zonă povestesc însă că băiatul ar avea adesea probleme de comportament şi că ar fi un obişnuit consumator de droguri. Unii spuneau chiar că înainte de a urca pe acoperiş, acesta ar fi fumat cannabis.