Un bihorean de 21 de ani a ajuns să fie cercetat penal, după ce poliţiştii de frontieră au descoperit că maşina pe care o conducea, un Opel Corsa cu număr de Spania din 1994, avea numere şi documente false.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Frontieră Oradea, tânărul încerca să ajungă, duminică, în Ungaria, pe la Salonta şi a fost descoperit la un cotrol de frontieră.

"Poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul prezentat este fals, acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări", arată comunicatul.

Chestionat de poliţişti, tânărul de 21 de ani a declarat că nu ştia că documentul prezentat la control era fals şi că maşina era radiată din circulaţie.

Cu toate acestea, poliţiştii i-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false de înmatriculare şi uz de fals.

"La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun", arată comunicatul.