Un tânăr în vârstă de 24 de ani a ajuns după gratii, după ce în cursul zilei de miercuri a intrat într-un magazin din Oradea, a furat mai multe scule, iar apoi i-a agresat pe paznici ca să scape.

Omul nu doar că a sustras produsele, ci a și revenit în magazin, ca să mai fure.

Cazul a fost făcut public vineri, printr-un comunicat transmis de Poliţia Bihor, conform căruia bărbatul, din comuna Mişca, judeţul Arad, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii orădeni şi prezentat joi şi procurorilor, respectiv instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

"Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, miercuri, 24 mai a.c., în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Oradea, ar fi sustras un cleşte şi o maşină de înfiletat, iar ulterior, în jurul orei 17.30, din acelaşi magazin, ar fi sustras o altă maşină de înfiletat. La ieşirea din magazin, în momentul în care a fost oprit de către agenţii de pază ai societăţii, ar fi întrebuinţat acte de violenţă asupra paznicilor, împingându-i şi îmbrâncindu-i, pentru păstrarea bunului sustras şi pentru a-şi asigura scăparea", se arată în comunicatul Poliţiei.

Agenţii de securitate nu au suferit răni fizice în urma agresiunii.

Poliţiştii îl bănuiesc pe agresor şi că în cursul aceleiaşi zile ar fi condus, pe raza municipiului Oradea, un autoturism neînmatriculat, astfel că el s-a ales cu încă un dosar penal.

Joi, arădeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa a decis să-l trimită după gratii, pentru tâlhărie, furt calificat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile", se explică în comunicat.

Ancheta e continuată de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a tânărului şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului, mai arată informarea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!