Un tânăr de 24 de ani din Diosig a fost reţinut de poliţiştii bihoreni pentru 24 de ore, după ce a intrat într-o casă din localitate şi a furat tot ce i-a căzut în mână: de la parfumuri până la gablonţuri şi covoare.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, reţinerea a fost dispusă în cursul aceleiaşi zile, de poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Biharia.

Tânărul este anchetat pentru infracţiunea de furt calificat.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie a.c., ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă din Diosig şi ar fi sustras diverse parfumuri, pături, covoare, gablonţuri, articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte şi alte diverse bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 3.000 de lei, recuperat parţial de poliţişti", se arată în comunicat.

La expirarea perioadei de reţinere, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care coordonează ancheta în caz, urmează să stabilească dacă vor cere arestarea bărbatului sau dacă îl vor ancheta în stare de libertate.

Cert este că poliţiştii continuă cercetările "pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi în vederea recuperării integrale a prejudiciului".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!