Accident grav, luni dimineaţă, la Ciumeghiu, unde o autoutilitară condusă de un tânăr de 26 de ani din Salonta a fost lovită de tren.

Potrivit poliţiştilor, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, cu semnal acustic şi luminos în funcţiune, astfel că maşina a fost lovită în plin de acceleratul Timişoara - Oradea şi târâtă aproximativ 70 de metri.

"La faţa locului s-au deplasat cu operativitate un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare, un echipaj de pompieri militari paramedici, ambele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Salonta, şi maşina medicului de urgenţă a SMURD Oradea", arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

În urma impactului, şoferul a fost proiectat în afara maşinii, suferind răni foarte grave, fiind predat de paramedici echipajului de Terapie Intensivă al SMURD şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Oradea.

"Pacientul a suferit un traumatism abdominal şi ruptură de ficat, urmând să fie operat", a precizat BIHOREANULUI dr. Beres Zsolt, purtător de cuvânt al UPU- SMURD.

Alţi patru oameni au ajuns luni înainte de prânz la spital, cu răni mai puţin grave, în urma unor accidente sau autoaccidentări petrecute cel mai probabil ca urmare a faptului că şoferii nu au adaptat vitezele la condiţiile de drum acoperit cu zăpadă.

accident-santandrei-bihoreanul-2feb2015.jpgUnul dintre acestea s-a petrecut, în jurul orei 8, la intrarea în Sântandrei dinspre Oradea, unde un localnic de 33 de ani a derapat, în timp ce conducea o autoutilitară. "Într-o curbă la stânga, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, autoutilitara a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat peste un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Roşiori", a anunţat Poliţia Bihor.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 50 de ani a suferit multiple leziuni, care nu au necesitat însă internarea. Circulaţia în zonă a fost îngreunată aproximativ două ore.