Inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a anunţat marţi că administratorul unei societăţi din judeţul Alba este urmărit penal de Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor pentru evaziune fiscală cu motorină.

Administratorul are 27 de ani şi este din municipiul Alba Iulia. "Acesta este suspectat că, la 7 noiembrie, a prezentat la sediul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi operaţiuni Vamale Bihor documentele aferente unui transport de combustibil ecologic pentru centrale termice (23,68 tone). În urma analizelor de laborator s-a demonstrat faptul că produsul respectiv era motorină, combustibil pentru care acciza datorată este de 347 euro/tonă şi nu 15 euro/tonă, aşa cum au fost prezentate documentele de provenienţă şi de însoţire a transportului", a precizat Dinu într-un comunicat.

Potrivit acesteia, prejudiciul provocat astfel a fost estimat de către inspectorii vamali la suma de 39.117,00 lei, reprezentând accize şi TVA. SIF continuă cercetările, cu suspectul în stare de libertate.