Marius Ivaşcu, un orădean în vârstă de 33 de ani, a murit sâmbătă, în oraşul american Saratoga Springs, după ce avionul de mici dimensiuni pe care îl pilota s-a prăbuşit.

Potrivit presei americane, în avionul Cessna 180 se aflau pilotul şi Jon Stomski, un mecanic în vârstă de 61 de ani. Amândoi au murit în urma impactului cu solul.

Cauza accidentului nu este încă clară, dar se pare că avionul s-ar fi lovit de vârful unui copac, apoi ar fi intrat direct în picaj, până când s-a lovit de pământ, chiar pe peluza unei case. Accidentul este investigat de oficialii americani.

Zborul era pasiunea cea mare a lui Marius. După ce a emigrat în America în 2005, tânărul era instructor de paraşutism şi îşi conducea propria afacere, făcând fotografii aeriene oriunde în zona New York, New Jersey ori Massachusetts.

În timp ce brevetul de pilot îl avea doar de câţiva ani, Marius era pasionat de paraşutism din adolescenţă. La 15 ani a făcut primul salt cu paraşuta, iar în 2009 a devenit chiar vicecampion în SUA la paraşutism.

În România, tânărul a lucrat şi în presa orădeană, fiind secretar general de redacţie la Realitatea bihoreană şi la revista Connect.

Anul trecut, BIHOREANUL a scris povestea lui Marius, după ce tânărul şi americanca Heather Howley, şi ea pilot de meserie, au decis să meargă la propria nuntă într-o manieră inedită: ea la manşa un elicopter, iar el sărind cu paraşuta.

Răpusă de durere, Heather a scris duminică pe Facebook că nu ştie cum va trăi fără soţul ei. De asemenea, sute de oameni au lăsat mesaje de condoleanţe pe pagina lui Marius, dar şi pe o pagină anume creată în memoria sa.

Află mai multe despre Marius şi nunta lui cu Heather din articolul "Miri cu capu-n nori: La nunta lui, un orădean mutat în SUA a sărit cu paraşuta din elicopterul pilotat de mireasă (FOTO/VIDEO)"