Un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce, aflat la volanul unei maşini care transporta butelii, a fost lovit frontal de un TIR aparţinând firmei Transilvania General Import Export.

Accidentul s-a petrecut luni la amiază, pe Podul Densuşianu din Oradea. Din primele informaţii, vina o poartă şoferul autocamionului, care a pătruns pe contrasens.

"Conducătorul TIR-ului nu a respectat semnificaţia indicatoarelor montate din zonă. Având în vedere că podul este în reparaţii capitale, el este restricţionat şi se întâlneşte indicatorul circulaţie în ambele sensuri. Ca atare există doar o singură bandă pe sens. Nerespectând acestea, şoferul TIR-ului a circulat pe contrasens, astfel încât s-a tamponat frontal cu autoutilitara de transport butelii", a declarat comisarul şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere, care a coordonat ancheta la faţa locului. 

Din impact, maşina de butelii a fost avariată aproape în totalitate, şoferul maşinii cu butelii a rămas încarcerat între fiare, fiind scos de salvatorii SMURD. El a fost transportat la Spitalul Judeţean.

"Are fracturi la membrele inferioare, asta pentru că era prins încarcerat sub bord, e stabil şi aparent nu sunt alte leziuni, mai necesită şi alte investigaţii", a precizat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Oradea.

Pe de altă parte, şoferul TIR-ului, care venea dinspre Calea Aradului, a povestit că pur şi simplu nu şi-a dat seama că circulă pe contrasens.