O tânără în vârstă de 19 ani s-a ales cu dosar penal, după ce a urcat băută la volan și s-a lovit de o altă mașină, în localitatea bihoreană Cheț. Alți patru bihoreni s-au ales cu dosar penal tot pentru că au consumat alcool înainte să conducă.

Potrivit unui comunicat transmis luni, de Poliția Bihor, fata de 19 ani a fost prinsă după ce, duminică, la ora 13.28, polițiștii au fost sesizați prin 112, că pe drumul comunal 11A, în afara localității bihorene Cheț, s-a produs un eveniment rutier.

„Polițiștii rutieri din Marghita s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, evenimentul fiind unul fără victime. În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că o tânără de 19 ani, care a condus unul dintre cele două autovehicule implicate, prezenta o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat”, explică informarea.

Fetei i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și este anchetată, acum, de polițiști.

Nu a fost singura „parfumată” la volan.

Duminică seară, la ora 19.49, pe Calea Bihorului din Oradea, un tânăr de 26 de ani din Marghita a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă seară, în jurul orei 23.20, un bărbat de 57 de ani din Calea Mare a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,19 mg/l alcool în aerul expirat.

Vineri seară, la ora 22.58, pe D.N.1, pe strada Bobâlna din Aleșd, un localnic de 47 de ani a fost depistat conducând cu o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri seară, la ora 23.29, pe strada Primăriei din Oradea, a fost oprit în trafic un bărbat de 43 de ani, din Oradea, care conducea având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală”, arată comunicatul Poliției Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!