O tânără în vârstă de 30 de ani a fost rănită, sâmbătă seară, după ce încăperea ce adăpostea centrala termică a unei case din Peştiş a luat foc. Femeia a suferit arsuri de gradul doi şi a fost internată la Spitalul Judeţean.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, evenimentul a fost sesizat prin 112 sâmbătă seară, la ora 22.10, chiar de către victimă.

"Echipajul de stingere a localizat şi lichidat incendiul, care se manifesta la o încăpere ce adăpostea centrala termică, în mai puţin de 10 minute, împiedicând propagarea acestuia la locuinţă, iar echipajul  de prim ajutor a procedat de urgenţă la acordarea îngrijirilor necesare proprietarei gospodăriei, care prezenta arsuri de gradul 2 la nivelul feţei, toracelui, precum şi la membrele superioare şi inferioare. Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost predată ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care  a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", arată comunicatul.

Din primele cercetări, pompierii au stabilit că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de folosirea inadecvată a lichidelor inflamabile, proprietara utilizând benzină pentru aprinderea focului.

În urma evenimentului au ars circa 100 de kilograme deşeuri de carton depozitate în camera centralei termice.

La intervenţie au fost mobilizate operativ trei echipaje: un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, echipajul de pompieri militari paramedici al aceleiaşi subunităţi şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

ISU le reaminteşte cetăţenilor faptul că este strict interzisă aprinderea focului în sobe şi centrale termice prin stropire cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile.