O tânără de 24 de ani din Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce, vineri dimineață, a ajuns cu mașina în copac, iar apoi într-un gard, pe strada Făcliei din Oradea, polițiștii descoperind-o că ar fi consumat substanțe interzise, după cum anunță un comunicat, de luni, al Poliției Bihor.

Incidentul s-a produs la ora 9.50, în timp ce șoferița conducea un autoturism pe direcția cartierul Podgoria - Aleea Ștrandului. Într-o curbă ușoară la dreapta, ea a pierdut controlul asupra direcției, a lovit un copac din partea dreaptă a direcției sale de deplasare, iar apoi a acroșat gardul unui imobil.

Șoferița s-a ales cu răni ușoare, dar cu probleme de legalitate.

„În urma efectuării testului rapid de droguri, acesta a ieșit pozitiv, existând suspiciunea că aceasta s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv sau psihotrop. Celei în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, menționează comunicatul.

Alte două autoaccidentări s-au produs tot vineri pe șoselele din Bihor. La ora 9.40, în Șimian, pe o strada laterală, un localnic de 26 de ani care conducea o bicicletă electrică, pe fondul neatenției, s-a speriat la observarea unui câine pe partea carosabilă și a căzut. A suferit multiple leziuni, astfel, pentru îngrijirea acestora a fost transportat la spital.

În aceeași zi, la ora 22.48, pe drumul județean 709, în afara localității Cociuba Mare, o tânără localnică, de 18 ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum (ceață) în timp ce conducea un autoturism pe direcția Cociuba Mare – Șoimi, și, pe o porțiune de drum în aliniament, a pierdut controlul asupra direcției și a părăsit partea carosabilă prin stânga direcției sale de deplasare. Și această șoferiță a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii continuă cercetările în toate aceste cazuri.