La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc la Constanţa, Cupa României la spadă masculin. La această competiţie, care se desfaşoară în fiecare an, au participat 60 de sportivi de la 12 echipe din ţară. Vicecampioana naţională, CSM Oradea, antrenată de Nicolae Ille şi care i-a avut în componenţă pe Radu Andrei, Timoce Andrei, Tardi Otto, Tardi Zoltan, Tardi Zsolt şi Csordas Robert, a reuşit să câştige proba pe echipe, deşi în ultimul timp i-au plecat doi sportivi de valoare precum Arkosi Bertalan şi Nyisztor Alexandru.

Echipa oradeană a trecut în primul tur de CSM Craiova (45-12) ca mai apoi să învingă una dintre favorite, şi anume U Craiova (45-36). La această victorie Tardi Otto a fost decisiv.
În semifinală, Oradea a trecut de campioana naţională CS Satu Mare (45-39), Andrei Timoce învingându-l pe campionul naţional Adrian Pop în ultimul asalt.

Finala a fost câştigată de către CSM Oradea, care a învins CSU Tg. Mureş, dupa un început relaxant şi ezitant (10-5 pentru CSU Tg Mures). Tardi Zoltan a întors însă scorul, îvingandu-l pe Rigo Robert cu 8-1, iar Radu Andrei a încheiat meciul la 45-36.

Proba individuală a fost câştigată de Adrian Pop (CS Satu Mare).

La Constanţa s-a mai desfăşurat, cu acest prilej, şi "Memorialul Paul Călin", la care orădenii s-au descurcat foarte bine. Radu Andrei a câştigat competiţia, iar Tardi Otto s-a clasat pe 3. Tardi Zoltan a ocupat la sfarşit locul 7.

Media de vârstă a actualei echipe orădene de la CSM de spadă este de 23 de ani.

"Am câştigat competiţia deşi nu mai avea nimeni încredere în noi. Am pierdut doi sportivi buni, dar ne-am mobilizat şi le-am arătat că suntem mai buni. Suntem o echipă tânără şi în formare şi am încredere că vom reuşi tot ce ne dorim", a declarat la sfârşit antrenorul emerit Nicolae Ille.