După ce a cucerit America, românca Laura Bretan a cântat, vineri seara, în premieră la Oradea, în cadrul concertului City Opera, programat iniţial în curtea Cetăţii şi mutat, din cauza vremii, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În vârstă de doar 15 ani, Laura i-a impresionat pe spectatorii orădeni, interpretând arii precum "O mio babbino caro" şi "Vissi d’arte", iar aceştia au răsplătit-o cu aplauze furtunoase. Câştigătoare a emisiunii "Românii au talent" şi finalistă la "America’s got talent", Laura Bretan a primit aplauzele cu zâmbete sfioase, arătând încă o dată că este o tânără modestă şi timidă.

Spectacolul City Opera a fost organizat de Academia ProArt din Oradea şi trebuia să se ţină în curtea Palatului Princiar din Cetate. În programul evenimentului au fost incluse mai multe momente artistice cu arii de operă, precum şi muzică de filme şi musical.

În cadrul concertului, pe scenă a urcat orchestra şi corul ProArt, precum şi mai mulţi solişti de operă invitaţi din ţară şi străinătate, precum Diana Oros, Geani Brad şi Sorin Lupu. Au fost interpretate arii precum "El Torero" din Carmen şi "Tacea la notte placida" din Il Trovatore.

De asemenea, spectatorii au audiat melodia "Bring him home" din musicalul Les Miserables, piesa "Oblivion" de Astor Piazzola interpretată la violoncel, "All I ask of you" din Fantoma de la Operă, precum şi "Cinema Paradiso", de Ennio Morricone, interpretată la pian.

Deşi spectacolul a fost unul ofertant şi bine pus în scenă, sala de circa 700 de locuri a Casei de Cultură a Sindicatelor n-a fost chiar plină, fie din cauza preţurilor biletelor (între 30 şi 120 lei), fie a vremii rele de vineri seara sau, pur şi simplu, din cauza lipsei de interes faţă de acest gen de spectacole.