Adriana Jurcan, tânăra de 24 de ani care a murit în urma accidentului petrecut sâmbătă seară la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, după ce şoferul unui Mercedes de lux, Iuliu Chiş, a intrat cu 160 la oră în Tico-ul în care se afla fata, alături de sora ei geamănă ei şi de verişoara lor, va fi înmormântată marţi, în satul natal al părinţilor, Râpa.

Potrivit unui apropiat al familiei, trupul fără viaţă al Adrianei a fost ridicat de la Serviciul de Medicină Legală în cursul zilei de duminică şi dus în satul Râpa, unde rudele şi prietenii o vor conduce pe ultimul drum de la ora 13.

Fratele celor două, cu trei ani mai mare, era plecat în concediu, în străinătate, iar părinţii lor erau la ţară când au aflat teribila veste şi sunt în stare de şoc. Mama a avut nevoie chiar de perfuzii pentru a se putea ţine pe picioare. "Gemenele erau foarte studioase. Nu ştiau ce e discoteca, ce e clubul. Sunt absolvente de Pedagogic şi lucrau amândouă ca educatoare suplinitoare la Grădiniţa 52 din Oradea, în timp ce îşi pregăteau masteratul", povesteşte un apropiat al familiei.

Adriana a absolvit, la fel ca sora sa, Facultatea de Relaţii Internaţionale Studii Europene din cadrul Universităţii Oradea, pentru ca apoi, conform profilului ei de Facebook, să ajungă la Universitatea Babeş Bolyai la Cluj, unde, din 2009, făceau un masterat în Afaceri Europene şi Management de Programe. În această perioadă, Adriana a ajuns să primească mai multe burse în străinătate, ajungând chiar şi la prestigioasa Universitate Sorbona.

Sora ei, Anca, se zbate în continuare între viaţă şi moarte, la Spitalul Judeţean, fiind în comă, datorită unui traumatism cranio cerebral sever şi a unei hemoragii intracraniene, iar medicii sunt rezervaţi în ce o priveşte. "Paprika, autorul accidentului, le-a transmis părinţilor, prin poliţie, că este dispus să suporte cheltuielile pentru ca Anca să poată fi transportată şi tratată la o clinică din străinătate", a mai spus prietenul lor.

Fetele, de o cuminţenie ieşită din comun, erau mereu nedespărţite şi proveneau dintr-o familie de oameni muncitori. Când au crescut, părinţii s-au stabilit la ţară şi le-au lăsat lor apartamentul pe care îl deţineau la Oradea. Le-au ajutat să îşi cumpere şi un Tico, maşină cu care fetele mai mergeau din când în când cumpărături. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă seară, când s-a petrecut teribilul eveniment.

În urma accidentului, şi verişoara fetelor e în stare destul de gravă. Deşi era conştientă, Mihaela Jurcan a fost transportată la un spital din Cluj, unde a fost operată la nivelul feţei dar şi la abdomen.

Între timp, poliţiştii au stabilit că Iuliu Chiş, şoferul de 37 de ani care a provocat accidentul, avea o alcoolemie în sânge de peste 1 la mie, deci peste limita legală. Potrivit unor surse judiciare, el a fost cercetat penal, pentru consum, într-un dosar cu trafic de droguri, fiind cunoscut în mediul interlop din Oradea pe "numele de scenă" Paprika. Poliţia i-a deschis un dosar penal şi în acest caz.

Sâmbătă seară, Iuliu Chiş se afla la volanul unui Mercedes de lux S 320 CDI (cu numărul BH-13-PRK), care gonea, după cum povestesc martorii, cu circa 150-160 km pe oră de pe strada Barcăului, când a izbit în plin un Tico (BH-87-AAJ) care se deplasa dinspre cartierul Ioşia Est spre Ioşia Nord pe strada Meşteşugarilor. În maşina mică erau trei fete, gemenele Adriana Paula şi Anca Mariana Jurcan, de 24 de ani, şi verişoara lor, Mihaela Jurcan, de 25 de ani. Tico-ul a fost proiectat dincolo de intersecţie, la 50-60 de metri de locul impactului, iar când s-a oprit, cele trei pasagere erau inerte, desfigurate şi pline de sânge.

În vreme ce medicii le acordau primul ajutor victimelor, prietenii şoferului au trecut la ameninţări, spunându-le martorilor să tacă "dracului din gură". "N-ai treabă, fraiere, vrei să pleci împachetat de-aici? Vrei să pleci împachetat?", a încercat să-l intimideze unul pe un tânăr.