Tânăra răpită miercuri dimineaţă, de pe strada Barcăului din Oradea, în urma incidentului armat în cursul căruia a fost rănit un bărbat, a fost împuşcată mortal de invididul care a răpit-o.

Împuşcată în cap

Potrivit unor informaţii neoficiale, femeia de 24 de ani ar fi fost ucisă în apropiere de Oradea, prin împuşcare în cap, şi abandonată în autoturismul cu care a fost răpită, unde a fost găsită la circa 5 ore după incidentele de dimineaţă.

Informaţia a fost confirmată BIHOREANULUI de Gheorghe Vidican, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. "Suspectul este în continuare căutat", a mai spus Vidican.

"SMURD a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Sîntion, unde o femeie de 24 de ani a fost descoperită împuşcată. Echipajul a constat decesul tinerei", a declarat maiorul Ciprian Tămaş, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Gelozie nebună

Victima se numeşte Dalia Duca şi era angajata unei firme orădene care comercializează produse petroliere.

Din câte se pare, ea a fost surprinsă de asasin, miercuri dimineaţă, în preajma unui imobil de locuinţe din strada Barcăului în compania unui alt bărbat şi, pe fondul geloziei, atacatorul a tras mai multe focuri înspre acesta.

Bărbatul a fost rănit de un glonţ, în zona claviculei, şi a scăpat cu fuga, în vreme ce atacatorul a urcat-o pe tânără cu forţa în maşină, dispărând de la locul faptei la bordul unui BMW.

S-a trezit Parchetul!

"Confirmăm faptul că în urmă cu puţin timp această femeie a fost găsită împuşcată în zona capului în autoturimul cu care atacatorul a fugit de la locul faptei, autoturism abandonat pe o stradă din Oradea", a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău.

Printr-un comunicat dat publicităţii la ora 15.30, reprezentanta Parchetului a mai spus că la faţa locului s-a deplasat "o echipă complexă" formată din procurori şi poliţişti criminalişti, "s-a efectuat cercetarea locului faptei, s-au identificat şi audiat persoane care au cunoştinţă despre eveniment" şi se acţionează "pe mai multe planuri", în vederea "identificării autorului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele".

"Situaţia este liniştită..."

Întrebată de moderatoarea Digi 24 în legătură cu îngrijorarea publicului orădean şi cu privire la siguranţa cetăţenilor, Cotrău a răspuns: "La acest moment, situaţia este liniştită, ca să spun aşa...". Totuşi, reprezentata Parchetului a refuzat să lămurească dacă arma suspectului a fost descoperită sau nu.

De precizat că nici Parchetul, nici Poliţia, nu au oferit în cursul zilei niciun fel de informaţii cu privire la măsurile întreprinse pentru identificarea şi prinderea periculosului suspect, deşi BIHOREANUL a făcut inclusiv cereri oficiale în acest sens, invocând pericolul pentru siguranţa publică.

UPDATE: Criminalul, căutat pe malurile Crişului

Inadvertenţele cu privire la locul producerii crimei (Sântion sau Oradea) sunt date de faptul că este vorba de o zonă izolată, din spatele staţiei de epurare a oraşului. BMW-ul abandonat a fost găsit, de fapt, pe malul stâng al Crişului, pe un drum de ţară neamenajat.

Zeci de poliţişti fac verificări pe malul Crişului, atât spre frontiera româno-ungară, cât şi spre oraş, pe ambele părţi, îmbrăcaţi cu veste antiglonţ şi căşti, ceea ce transmite bănuiala că arma nu a fost găsită.

La faţa locului s-a aflat inclusiv şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, care a refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor.

De altfel, jurnaliştii au fost ţinuţi la aproximativ 300 de metri de maşină, în care încă se află trupul fetei. 

Citiți pe aceeași temă și articolul Detalii şocante în crima de la Oradea: Criminalul e un interlop, iar victima fată de poliţist