Florin Mihuţ, tânărul bihorean ţintuit în scaun cu rotile în urma unui accident, care îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, îşi va lansa sâmbătă, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, cartea "Am învins. Reîntoarcerea la viaţă".

Tânărul în vârstă de 29 de ani a lucrat în ultimii 2 ani la carte, în fapt o autobiografie.

"Accentul este pus pe momentul care mi-a schimbat radical viaţa, şi anume accidentul de motocicletă pe care l-am avut în vara lui 2019 şi în urma căruia am rămas imobilizat în scaun cu rotile", a explicat autorul pentru BIHOREANUL

Potrivit acestuia, volumul "Am învins. Reîntoarcerea la viaţă" este potrivit în special pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru cei care se află într-un impas al vieţii şi nu-și găsesc motivaţia.

Evenimentul va avea loc sâmbătă de la ora 18, în sala de conferințe a MȚC și va fi moderat de un alt bihorean cu dizabilităţi vocal în comunitate, Ovidiu Milian, preşedintele Asociaţiei Deficienţilor Locomotori din Bihor.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Florin Mihuţ a dus o viaţă normală până în luna iulie a anului 2019. Sportul era atunci cea mai mare pasiune a sa, el practicând fotbal, înot şi mersul pe role.

Cu câteva săptămâni înainte de a participa la cea mai importantă competiţie de viteză pe role în Berlin, tânărul s-a accidentat foarte grav în timp ce conducea o motocicletă, pe drumul cu serpentine din localitatea Şinteu, unde a derapat şi s-a lovit cu spatele de un parapet de pe marginea şoselei.

Atunci s-a ales cu răni grave la coloana vertebrală şi la un picior, rămânând invalid.

După ce a ieșit din spital, tânărul a luptat cu depresia, iar un an mai târziu de la accident a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-şi achiziţiona un handbike, adică o bicicletă care se conduce cu mâinile şi care a costat atunci peste 11.000 de euro.

De atunci, bihoreanul se antrenează constant şi merge la competiţii de profil, pentru a se putea califica pentru participarea la Jocurile Paralimpice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!