După două acțiuni de căutare, una joi noaptea, iar cea de-a doua vineri dimineața, pompierii scafandri l-au găsit pe tânărul de 21 de ani care a căzut în apele barajului Fughiu, din comuna Oșorhei, fiind auzit de o femeie când striga după ajutor. Bărbatul a murit în apele barajului.

„În jurul orei 10.40, pompierii scafandri au găsit trupul neînsuflețit al tânărului, la o distanță de circa 20 de metri de mal și la o adâncime de aproximativ patru metri”, a precizat lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Apelul la 112 a fost înregistrat joi seara la ora 21. Au fost trimise la fața locului mai multe echipe de salvatori. „Pompierii militari au efectuat căutări cu barca și căngile din dotare, timp de aproximativ două ore, misiunea, desfășurată în condiții dificile, determinate de vizibilitatea redusă, fiind sistată în jurul orei 23.30”, se arată într-o informare a ISU Crișana.

(foto: ISU Crișana)

Căutările au fost reluate de la primele ore ale dimineții zilei de vineri, când au fost trimise să-l găsească pe bărbat „un echipaj SMURD, echipaje de căutare-salvare din mediul acvatic, care acționează cu șapte bărci și accesoriile specifice unor astfel de intervenții, și echipajul de pompieri scafandri”.

UPDATE:

Poliția Bihor a făcut publice detalii în cazul tânărului găsit mort vineri în apele barajului Fughiu. Potrivit polițiștilor, victima este din comuna Lugașu de Jos și s-ar fi scufundat cu barca cu care ieșise la pescuit folosind plase ilegale. Alături de el, s-ar fi aflat și un băiat de 19 ani din comuna Țețchea. DETALII, AICI!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!