Salvamontiştii bihoreni au găsit, marţi, trupul lui Juhász Péter, tânărul maghiar care a dispărut de săptămâna trecută în zona Padiş.

La a treia coborâre în Avenul Negru, echipele serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor au descoperit cadavrul bărbatului, la o adâncime de circa 80 de metri. "A căzut în aven, 70-80 de metri, probabil în timp ce îşi opera drona", a declarat şeful serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, marţi, pentru BIHOREANUL.

Salvamontiştii au mai coborât în acelaşi aven şi în zilele precedente, dar nu au reuşit să ajungă atât de adânc şi să găsească corpul bărbatului. De altfel, şi marţi, misiunea lor a fost anevoioasă, din cauza geografiei locului salvatorii fiind obligaţi să treacă şi peste bucăţi de gheaţă.

Echipele Salvamont-Salvaspeo Bihor vor scoate corpul tânărului din aven şi, apoi, îl vor evacua din zona montană.

Dispariţia lui Juhász Péter a fost semnalată de familia acestuia vineri, părinţii lui anunţând că nu au mai reuşit să vorbească cu el de joi. Tot joi, rucsacul şi aparatul foto al tânărului au fost găsite de nişte turişti, în apropierea Avenului Negru.

Traseul spre aven este amenajat şi are indicatoare cu informaţii, inclusiv în limba maghiară. 

Citeşte pe această temă şi articolul "Turistul ungar rătăcit în Padiş, de negăsit. Salvatorii au bătut la pas sute de hectare, dar au depistat doar rucsacul şi aparatul foto al tânărului"