După pensionarea fostului director Doru Drăghici, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are acum doi şefi care împreună nu ating vârsta lui Drăghici!

Prefectul Claudiu Pop l-a instalat în funcţie, miercuri, pe noul director al AJOFM Bihor, Bekesi Csaba, un tânăr de 33 de ani, până acum şef serviciu financiar în cadrul Gărzii de Mediu Bihor. Scurta festivitate s-a petrecut în prezenţa a mai mulţi şefi de deconcentrate din judeţ, a angajaţilor AJOFM, dar şi a preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, Bekesi fiind membru al acestui partid.

Totodată, la festivitate a luat parte şi Drăghici, căruia prefectul i-a mulţumit pentru activitatea din cei 8 ani cât a condus AJOFM Bihor, şi directorul adjunct al instituţiei, Adrian Morar, instalat pe funcţie în urmă cu şapte luni. Dat fiind că Morar are 29 de ani, diferenţa de vârstă între noii şefi ai instituţiei şi Drăghici a fost subliniată chiar de acesta. "Nu mă pot abţine să nu spun că mă roade sentimentul de invidie când îi văd cât sunt de tineri", a spus fostul şef al AJOFM.

Mutat la AJOFM de aproape două săptămâni, Bekesi a precizat că a început o analiză a agenţiei. "Cel mai important punct forte este resursa umană, personalul pregătit şi profesionist", a declarat noul director. Totodată, Bekesi a spus că un obiectiv important pentru el este accentuarea măsurilor active, care vor ajuta cât mai mulţi bihoreni să-şi găsească un loc de muncă, iar AJOFM să devină un actor important pe piaţa muncii locale.

Absolvent a două facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea, Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Socio-Umane, Bekesi a mai fost, între 2006 şi 2010, director adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Bihor. De asemenea, în trecut a mai condus două firme, una din domeniul consultanţei, iar alta a comerţului.