Şapte tineri italieni au protestat duminică în faţa celebrei Fontana di Trevi din Roma împotriva acordării subvenţiilor de către Guvernul italian pentru combustibili fosili.

Protestatarii, care fac parte din organizaţia „Ultima generaţie”, au afişat pancarte cu mesajul „Nu vom plăti pentru combustibili fosili” şi au strigat „ţara noastră este pe moarte”. În acest timp ei au turnat cărbune lichid în apa din fânână, înnegrind-o. 

Aceștia au fost scoși din apă în câteva minute de carabinieri. 

Reuters notează că actul a fost condamnat de localnici precum şi de primarul Romei Roberto Gualtieri. „Atacurile absurde asupra moştenirii artistice trebuie pedepsite”, a scris primarul pe Twitter, la câteva ore după incident.

Înainte cu câteva zile, Grupul "Ultima Generaţie" a transmis presei italiene un comunicat de presă prin care a cerut încetarea acordării subvenţiilor pentru combustibilii fosili.

Activiștii nu vor fi sancționați, notează Libertatea.ro.

În luna aprilie a acestui an, Ministerul Culturii din Italia a propus un proiect de lege ce presupune introducerea unor amenzi cuprinse între 10.000 și 60.000 de euro pentru persoanele sau grupările care deteriorează monumente sau alte obiective culturale.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!