Respectarea regulilor este o condiţie prioritară pentru ca Oradea să fie un oraş curat şi plăcut pentru locuitorii săi, dar pentru unii cetăţeni se dovedeşte o "misiune" prea grea.

Un bărbat a fost filmat în parcul Olosig în timp ce încălca două norme elementare de conduită: a scuipat pe jos coji de seminţe în mijlocul locului de joacă, unde a intrat cu câinele său, deşi accesul animalelor de companie în aceste zone este interzis.

În imaginile transmise BIHOREANULUI de o cititoare se vede cum bărbatul de vârstă mijlocie, îmbrăcat într-un trening negru, stă în picioare, între leagănele pe care se jucau mai mulţi copii. El ţine în mâna dreaptă lesa unui câine de talie mică, iar cu mâna stângă, scoate seminţe din buzunar şi le duce în gură, iar cu tupeu, apoi, scuipă cojile pe jos.

"Distinsul domn din imagine crapă şi scuipă seminţe cu nonşalanţă, în timp ce câinele din dotare sapă în nisipul unde se joacă copiii şi îşi face nevoile. Asta-i România şi ăştia-s oamenii cu care defilăm!", a transmis cititoarea BIHOREANULUI, menţionând că înregistrarea video a fost făcută vineri.

Dacă în preajmă erau poliţiştii locali, bărbatul putea fi amendat de două ori: o dată pentru mizeriile făcute şi încă o dată pentru că a intrat cu câinele în locul de joacă.

Potrivit regulamentului privind deţinerea câinilor în Oradea (aprobat prin HCL 70/2014), accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii este interzis şi se sancţionează cu amendă între 300 şi 500 de lei. Pentru aruncarea gunoaielor pe jos, regulamentul de salubrizare al Oradiei prevede o amendă între 200 şi 500 de lei.