Miile de ţărani obligaţi să bată drumul Trezoriei pentru a plăti sute de lei pentru bugetul de stat ca impozit agricol înaintea termenului-limită care a expirat vinerea trecută au fost plimbaţi de la un ghişeu la altul.

Pentru că în sala ghişeelor de la Finanţe există un afiş pe care scrie că plata impozitelor se poate face la ghişeele 12, 13 şi 14, ghinoniştii care s-au aşezat la ultimul dintre acestea pe considerentul că era coada mai scurtă au fost zburătăciţi de "amabilitatea" funcţionarei.

"Mergeţi la ghişeul 12 sau 13!", le zicea femeia, înţepată, oamenilor care scoteau banii şi somaţiile de plată. La celelalte două ghişee funcţionarele erau mai calme, dar după ce acesteau încasau banii, tot la ghişeul 14 trimiteau contribuabilii.

Misterul? Pe principiul diviziunii muncii, angajatele de la primele două ghişee ştiu să numere banii, iar cea de la ghişeul din urmă a învăţat să apese "enter" pe tastatură pentru eliberarea chitanţei. Ca să vadă tot ţăranul de ce s-a introdus impozitul agricol...