Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, dă startul investiţiilor asumate în planul convenit cu Primăria la prelungirea contractului pentru încă patru ani.

De la 1 iulie, angajaţii societăţii au început inventarierea tuturor incintelor cu containere din oraş. După ce vor şti exact câţi utilizatori deserveşte fiecare ţarc, angajaţii RER Ecologic Service vor începe şi montarea sistemelor de închidere.

Pe bază de soare

Hotărârea Consiliului Local care stabileşte că RER Ecologic Service va rămâne până în anul 2020 operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei prevede, între altele, ca societatea să facă o serie de investiţii, a căror valoare totală se ridică la suma de 850.000 euro, fără TVA.

Cea mai mare parte a banilor urmează să fie folosită pentru realizarea unui sistem de acces controlat în fiecare ţarc în care asociaţiile de proprietari îşi ţin pubelele ori containerele. Astfel, vor fi închise cu sisteme automate 530 de incinte, la care orădenii vor avea acces folosind aceleaşi cartele magnetice cu care intră şi în scările de bloc.

Pentru ca locatarii să nu aibă grija facturilor pentru curentul folosit, instalaţiile vor fi alimentate cu energia solară captată prin panouri montate deasupra incintelor.

Identificate una cu una

Înainte de a le putea închide, RER Ecologic Service trebuie să ştie unde se află fiecare ţarc şi câte persoane deserveşte. Drept urmare, de la 1 iulie, angajaţii societăţii au început să facă un soi de recensământ al acestora, în urma căruia va rezulta o hartă a lor, iar fiecare incintă în parte va primi un număr de identificare. Ulterior, muncitorii vor monta şi sistemele de închidere-deschidere.

RER Ecologic Service trebuie să "securizeze" toate cele 530 de ţarcuri până la data de 30 septembrie 2017, scopul final fiind blocarea accesului persoanelor care răscolesc prin gunoaie, împrăştiindu-le pe stradă şi furând deşeurile reciclabile.

Citeşte şi articolele:

Containerele la spălat!

Ai reciclat, ai câştigat! RER Ecologic Service a premiat asociaţiile unde se colectează selectiv (FOTO)

Au îmbulinat-o! RER Ecologic Service „pedepseşte” cu buline roşii firmele orădene care nu colectează selectiv

Împreună, pentru un oraş curat! În următorii doi ani, RER Ecologic Service va face investiţii de 850.000 euro în Oradea