Primăria continuă montarea de incinte menajere în oraş. De curând, municipalitatea a încheiat un contract, în valoare totală de 1,2 milioane lei, cu firma Gros Metal, în baza căruia societatea va cumpăra şi monta incinte pentru depozitarea deşeurilor menajere pe o perioadă de trei ani.

Pentru un ţarc cu două containere, Primăria plăteşte 2.954 de lei cu TVA, pentru unul în care intră patru containere 4.167 de lei, unul cu şase pubele costă 5.468 lei, în timp ce un ţarc cu o capacitate de opt containere valorează 6.799 de lei. Firma contractată de municipalitate va monta primele 15 ţarcuri noi pe parcursul unei luni în mai multe locaţii din oraş.

Noile incinte pentru depozitarea deşeurilor menajere vor fi amplasate pe străzile Milcovului, Dragoş Vodă, Dacia, Leonardo da Vinci, Grădinarilor, Seleuşului, Peneş Curcanul şi Louis Pasteur. Aceste incinte sunt amplasate la cererea asociaţiilor de proprietari, care trebuie să obţină acordul a cel puţin 50% plus unul din locatari. Orădenii nu plătesc nimic pentru montarea ţarcurilor.