Aflată în perioada de mobilizare pentru implementarea noului contract de salubrizare încheiat cu Primăria Oradea, RER Vest îi anunţă pe locuitorii municipiului că are în derulare atât activitatea de încheiere a noilor contracte, cât şi efectuarea unor îmbunătăţiri în modalitatea de colectare a deşeurilor.

Pubele pentru sticle, la asociaţii

În toate incintele cu deşeuri ale asociaţiilor de proprietari din Oradea au fost amplasate pubele de culoare verde, pentru colectarea separată a sticlelor şi borcanelor. Fiecare recipient are, în partea superioară, o fantă prin care cetăţenii pot arunca deşeurile din sticlă, fără a fi nevoiţi să atingă capacul. Pubelele verzi vor fi ridicate şi golite cu regularitate de echipele RER Vest, fără ca orădenii să plătească pentru colectarea acestor deşeuri.

Totodată, RER a dotat toate incintele asociaţiilor de proprietari cu pubele de culoare maro, destinate fracţiei biodeşeurilor. Potrivit Regulamentului de salubrizare al municipiului Oradea, colectarea separată a deşeurilor vegetale (biodeşeuri) este obligatorie, iar în această categorie sunt incluse deşeuri precum fructe, legume, coji de pâine, zaţ de cafea, păr, blană etc.

Fără atingere

O altă noutate îi vizează tot pe orădenii de la blocuri, care vor putea arunca deşeurile într-o manieră mult mai igienică. RER Vest a început dotarea tuturor containerelor din incintele cu deşeuri ale asociaţiilor de proprietari cu un sistem de deschidere care nu necesită atingere.

Fiecare recipient va avea, în partea inferioară, o pedală metalică, iar cetăţenii vor arunca deşeurile fără a pune mâna pe container, apăsând pedala care va ridica automat capacul.

Continuă contractarea!

Pe de altă parte, RER Vest a anunţat că, respectând normele sanitare în vigoare, agenţii companiei continuă să contacteze locuitorii municipiului şi asociaţiile de proprietari, pentru a încheia noile contracte de salubrizare.

Ulterior semnării, orădenii de la case vor primi şi pubelele alese pentru colectarea separată a deşeurilor, pe care le vor folosi după 1 martie, conform programului care le va fi comunicat de către operatorul de salubritate.